spot_img
vineri, ianuarie 27, 2023
spot_img

Căderi de stânci pe calea ferată. Regionala Iași vrea să monteze plase de protecție

Între stațiile Ilva Mică și Poiana Ilvei, pe secția de circulație 502, se produc frecvent căderi de stânci pe calea ferată. Regionala Iași a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să remedieze situația, montând plase de protecție pe versanți.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat miercuri anunțul de licitație ce are ca obiect ”Protecție versant cu plasă ancorată, linia Ilva Mică – Floreni km 3+060 – 3+120 și km 10+000 – 12+500 între stațiile Poiana Ilvei – Leșu Ilvei – Ilva Mică (proiectare + execuție). Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit în 17 luni, este de 9.393.617 lei, echivalentul a 1,9 milioane de euro.

În zonă se înregistrează frecvent desprinderi și căderi de stânci de pe versant, zona fiind încadrată ca punct periculos, în categoria a-II-a, se arată în anunț. Operatorilor economici li se recomandă să viziteze şi să examineze amplasamentul lucrării, inclusiv împrejurimile, şi să obţină toate informaţiile care pot fi necesare în vederea elaborării ofertei.

Căderi de stânci pe calea ferată. Criterii de evaluare a ofertelor

Evaluarea ofertelor se va face pe baza unui algoritm complex, în cadrul căruia prețul (componenta financiară) nu va conta decât în proporție de 40%. Restul va fi acordat pentru planul de asigurare a calității (30%) și experiența profesională a personalului desemnat pentru executarea contractului (experți principali propuși) pentru realizarea activităților în cadrul contractului (30%).

Garanţia pentru participarea la procedura de achiziție este de 93.900 de lei şi este irevocabilă. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 26 ianuarue 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 26 mai 2023.

Ultimele Articole