sâmbătă, iunie 29, 2024
spot_img

FOTO Căderi de stânci pe calea ferată. Traficul a fost oprit, se face transbordare auto

Din cauza unor căderi de stânci pe calea ferată, traficul feroviar a fost oprit marți după-amiază pe secția 202, între Lainici și Petroșani.

UPDATE. Circulația trenurilor între stațiile Pietrele Albe și Strâmbuța a fost redeschisă la ora 18.41. În intervalul orar 15.00 – 17.50, pe relația Petroșani – Lainici s-a asigurat transbordare cu mijloace auto a călătorilor din trenurile IR 1823 București Nord – Deva, IR 1836 Cluj Napoca – București Nord și R 2084 Pietroșani – Craiova, după ce mai multe bucăți de stâncă, desprinse de pe versant, au rupt un stâlp de susținere și firul de contact între stațiile Stâmbuța – Pietrele Albe, la km 108+600.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Nationale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a informat că traficul feroviar de călători pe relația Lainici și Petroșani se desfășoară în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto.

Măsura de transbordare cu mijloace auto a călătorilor din trenurile IR 1823 București Nord – Deva, IR 1836 Cluj Napoca – București Nord și R 2084 Pietroșani – Craiova este necesară pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe intervalul Lainici – Petroșani, după ce mai multe bucăți de stâncă, desprinse de pe versant, au rupt un stâlp de susținere și firul de contact între stațiile Stâmbuța – Pietrele Albe, la km 108+600, a precizat Oana Brânzan.

Căderi de stânci pe calea ferată. SRCF Craiova intervine pentru reluarea circulației

Potrivit CNCF CFR SA, personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova intervine în zona de la km 108+600 cu utilaje și drezine pantograf pentru îndepărtarea bucăților de stâncă de pe calea ferată, înlocuirea stâlpului de susținere și a firului de contact pe toată zona afectată, astfel încât redeschiderea traficului feroviar să se reia în cel mai scurt timp.

Până la degajarea căii ferate de stâncile căzute, călătorii din trenuri sunt transbordați pe cale rutieră.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Aghireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole