spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Cadavrele militarilor ruși uciși în Ucraina, evacuate cu vagoane frigorifice

Compania feroviară de stat Ukrzaliniznița a pus la dispoziția Armatei vagoane frigorifice pentru a evacua cadavrele militarilor ruși uciși în Ucraina.

„Ukrzaliniznița a furnizat Forțelor Armate ale Ucrainei vagoane frigorifice pentru îndepărtarea ocupanților ruși morți. Ukrzaliznîției i s-a dat sarcina de a trimite 20 de vagoane pentru a evacua 200 de militari ruși uciși din stațiile feroviare Fastiv, Odessa-Zastava, Podilsk, Merefa, Zaporozie. Capacitatea de încărcare a unui vagon frigorific este de 50 de tone, adică vom putea transporta 10.000 de soldații uciși ai armatei ruse de ocupație”, se arată într-o postare de pe contul oficial de Facebook al companiei feroviare ucrainene.

Vagoanele, folosite exclusiv pentru cadavrele militarilor ruși uciși în Ucraina

Ukrzaliniznița precizează că în prezent vagoanele sunt deja în stații așteptând încărcarea completă. De asemenea, compania elaborează un set de reglementări pentru astfel de trenuri, care să se afle la distanță sanitară sigură față de alte garnituri, dar și față de localități.

„Aceste vagoane vor fi folosite exclusiv pentru transportul ocupanților uciși ai armatei ruse. Soldații ucraineni care au murit sunt evacuați de Forțele Armate, fără utilizarea materialului rulant al Ukrzaliniznița”, se mai arată în postare.

În altă ordine de idei, compania feroviară ucraineană a anunțat joi dimineață că va continua evacuarea civililor din zonele afectate de bombardamentele rușilor. De asemenea, continuă evacuarea către statele vecine, cu trenuri puse la dispoziție de companie.

Ultimele Articole