sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Dorel de la Constanța lovește din nou. Cabluri feroviare ce alimentau stația, tăiate cu excavatorul

Județul Constanța pare a fi stația de domiciliu pentru muncitori de tip Dorel. După ce în aprilie un muncitor din Valu lui Traian a tăiat mai multe cabluri feroviare cu excavatorul, acum situația s-a repetat în reședința județului.

Vineri, polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța – Biroul Județean Poliție Transporturi Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă, informează Ziua de Constanța. Potrivit IPJ Constanța, polițiștii au constatat că, în fața Stației CF Constanța se fac lucrări de excavație, în urma cărora a fost secționat un cablu electric ce alimentează stația de cale ferată.

”În urma verificarilor efectuate, s-a stabilit că excavatoristul, un bărbat, de 39 ani, angajat al unei firme responsabile cu amenajarea unei parcări, a început lucrările de excavare, la data de 8 iunie a.c., fără a cunoaște amplasamentul cablurilor electrice din zonă. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă“ – au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Cabluri feroviare tăiate de muncitori din Valu lui Traian

Pe 11 aprilie, circulația pe Magistrala 800 București-Constanța a fost dată peste cap de muncitori din Valu lui Traian, așa cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar.

”Cablurile de semnalizare feroviară au fost rupte sau secționale astăzi, în jurul orei 11.30, între stațiile Valu lui Traian-Basarabi, de către angajații Primăriei Valu lui Traian, care executau lucrări în proximitatea căii ferate. Din cauza acestui deranjament, circulația a 13 trenuri de pe ruta Constanța – București s-a desfășurat în condiții speciale, cu îndrumarea trenurilor pe intervalul de stații respectiv, de către personalul feroviar, prezent pe teren, fiind înregistrate întârzieri de 5, până la 65 de minute, față de graficul normal de circulație. Echipele feroviare de interventie ale SRCF Constanța lucrează și la această oră pentru înlocuirea/repararea cablurilor rupte/secționate în zona Valul lui Traian – Basarabi, astfel încât circulația trenurilor să se reia în condiții normale de trafic. Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar depune toate eforturile necesare pentru remedierea deranjamentului și restabilirea circulației conform orelor din Mersul Trenurilor”, informa atunci CNCF CFR SA.

Ultimele Articole