joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

16 cabine de acari de la Regionala Timișoara vor fi dezafectate de pe secția Ilia-Lugoj

Un proiect de act normativ prevede că 16 cabine de acari de la Regionala Timișoara vor fi dezafectate, în urma lucrărilor de modernizare de pe secția Ilia-Lugoj.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a fost postat, în consultare publică, proiectul de Hotărâre de Guvern privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului şi în administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.“-S.A. a unor bunuri aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii şi în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate„C.F.R.“ S.A. – Sucursala Regională CF Timișoara, în vederea reutilizării şi refolosirii, respectiv scoaterii din funcţiune, casării şi valorificării, după caz.

În Nota de fundamentare a proiectului de act normativ se precizează că pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Timişoara, ca urmare a lucrărilor de modernizare în cadrul obiectivului de investiții „Modernizarea instalațiilor de centralizare electromecanică pe secția Ilia-Lugoj“, au fost identificate de către sucursală bunuri care aparțin domeniului public al statului și nu mai prezintă utilitate funcțională în exploatare. Ele sunt propuse pentru disponibilizare ca urmare a lucrărilor de modernizare la instalații, în cadrul cărora instalația de centralizare electromecanică a fost înlocuită cu instalația de centralizare electronică de linie tip ESTWL90RO.

16 cabine de acari de la Regionala Timișoara, în valoare de 18.000 de euro

Mijloacele fixe afectate de lucrările de modernizare, reprezintă 16 clădiri (cabine de acari) şi se află în stațiile de cale ferată: Cliciova, Coșteiu Mare, Dobra, Făget, Holdea, Lăpugiu, Mănăștur și Margina. Valoare totală de inventar a acestora este de 90.837 de lei, echivalentul a peste 18.000 de euro.

În aceste stații nu mai există activitate feroviară, motiv pentru care aceste bunuri pot fi expuse vandalizării, furturilor și degradărilor impuse de intemperii. Bunurile în cauză, propuse pentru disponibilizare de către sucursală, fac parte din categoria Alte instalații și clădiri aferente infrastructurii feroviare interoperabile și sunt înregistrate la numărul MF 147800.

De asemenea, se propune darea în administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.“ S.A. a bunurilor respective.

Ultimele Articole