Bulgaria va lansa o licitatie pentru achizitia si instalarea sistemelor de semnalizare

Secretarul de Stat pentru Transport din Bulgaria, Velik Zanchev, a anuntat ca luna aceasta Compania Nationala de Infrastructura Feroviara (NRIC) va lansa licitatia pentru furnizarea si instalarea sistemelor de semnalizare si telecomunicatii, precum si a sistemelor de securitate. Valoarea licitatiei este de 196 milioane de leva (99,6 milioane de euro). Aceste sisteme noi vor fi instalate pe linia de cale ferata care leaga Plovdiv de Burgas.
„Prin implementarea noilor sisteme de semnalizare si telecomunicatii pe toate liniile reabilitate din tara, vom atinge nivelul european de siguranta in transportul feroviar”, a declarat Zanchev.
In august, Bulgaria a finalizat modernizarea liniei de cale ferata Septemvri – Plovdiv, inclusiv instalarea noilor sisteme de semnalizare si telecomunicatii. Sistemele au fost testate la sfarsitul lui septembrie.
In aceasta vara, compania a anuntat ca va lansa trei licitatii feroviare pentru reabilitarea sectiunilor feroviare Plovdiv-Burgas, Kostenets-Elin Pelin si Kostenets-Septemvri.
Cea de-a doua etapa a proiectului de reabilitare Plovdiv-Burgas a fost estimata la 350 milioane de euro, iar modernizarea liniei Elin Pelin-Kostenets a fost evaluata la 460 milioane de euro.
In cadrul proiectului Plovdiv – Burgas, in septembrie, Ministerul Transporturilor a lansat lucrarile de reabilitare pentru sectiunile de cale ferata Skutare-Orizovo si Straldzha-Tserkovski. Lucrarile pe linia Skutare-Orizovo (26km), care face parte din faza a doua a proiectului Plovdiv – Burgas, sunt realizate de Consortiul „European Railways”. Proiectul este finantat prin Programul Operational pentru Transport cu peste 32 de milioane de euro. Lucrarile la acest proiect vor fi finalizate in 2019, iar sectiunea Straldzha-Tserkovski, pana in 2022.
Cea de-a doua faza a proiectului Plovdiv – Burgas include reabilitarea a 296 km. Intregul proiect implica modernizarea sectiunii Orizovo-Mihaylovo (licitatia privind studiul de fezabilitate a fost deja lansata), a sectiunilor Straldzha-Tserkovski si Yambol-Zimnitsa si reconstructia statiilor Zavoy si Simnitsa. Conform proiectului, vor fi instalate sistemele ERTMS/ETCS si GSM-R.