spot_img
vineri, august 12, 2022
spot_img

Bulgaria va investi peste 2 mld euro in proiecte de transport

bg railPana in 2020, Bulgaria va investi 4,4 mld leva (2,25 mld euro) in proiectele de infrastructura de transport, in cadrul Programului Operational Transport si Infrastructura de Transport si 406 mil leva (207,8 mil euro) prin Mecanismul de Conectare a Europei, a anuntat Ministrul Transporturilor Hristo Alexiev.
“Prin finantarea europeana, vom considera prioritare proiectele de dezvoltare a Coridorarelor Centrale a TEN-T, care traverseaza tara: Coridorul Orient/Est-mediteraneean si Coridorul Rin-Dunare. Ca rezultat, estimam ca la sfarsitul perioadei bugetare vom finaliza conexiunea feroviara care asigura conditii modern pentru serviciile de transport din Sofia, prin Plovdiv catre Burgas si catre Svilengrad, spre granite cu Turcia”, a precizat ministrul.
Activitatile de modernizare a retelei Centrale TEN-T si optimizarea transportului intermodal sunt proiecte mentionate in Programul Operational Transport 2014-2020.
“Mecanismul de Contectare a Europei joaca un rol vital in dezvoltarea infrastructurii de transport pe Coridoarele centrale pe teritoriul Bulgariei. Prin acest instrument financiar avem o finantare de 406 mil leva (207,8 mil euro) care va fi distribuita proiectelor prioritare din sectorul feroviar si maritim”, a mai precizat ministrul.
Prin finantarea axei prioritare “Asistenta Tehnica” in cadrul programului operational, in prezent se realizeaza proiectul pentru dezvoltarea Strategiei de Transport Integrat 2030. Documentul este realizat in baza conditiilor CE pentru cresterea absorbtiei fondurilor structural si de investitii pentru perioada 2014-2020 si in conformitate cu Acordul de Parteneriat pentru Bulgaria.

Ultimele Articole