spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Bulgaria organizeaza, in octombrie, licitatie pentru achizitia de trenuri noi

Operatorul national de transport feroviar de pasageri din Bulgaria, BDZ Holding, a anuntat ca intentioneza sa organizeze, in luna octombrie, o licitatie in vederea achizitionarii a 41 de trenuri noi. Valoarea totala a achizitiei s-ar ridica la 380 milioane leva (194,3 milioane euro).

Investitia reprezinta prima etapa a planului de modernizare a parcului de material rulant al BDZ. In cea de-a doua etapa, compania de transport feroviar va achizitiona un numar de 44 de trenuri noi, destinate, de asemenea, transportului de pasageri.

BDZ se asteapta ca trenurile sa fie operationale pana in 2021.

„Pentru a-si moderniza complet parcul de materia rulant BDZ ar avea nevoie de investitii intre 800 milioane leva (409,5 milioane euro) si 1,3 miliarde leva (665,5 milioane euro)”, a precizat Vladimir Vladimirov, CEO-ul BDZ Holding.

Vladimirov a punctat si faptul ca guvernul ar trebui sa asigure fondurile necesare pentru etapa a doua a achizitiei de material rulant nou.

Acesta a mentionat apoi ca BDZ este increzatoare in ceea ce priveste compensarea datoriilor sale, o povara foarte grea pentru operatorul de transport feroviar. Pana in prezent au fost deduse mai mult de 600 milioane de leva (306,3 milioane euro) pentru acoperirea acestor datorii si a eventualelor costuri suplimentare asociate acestora. „Pana la sfarsitul anului 2018, criza datoriilor companiei feroviare se va încheia,” conchide Vladimirov.

 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/  sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.

Ultimele Articole