Bulgaria: investitia CRRC s-ar putea ridica la 300 de milioane de euro

13 martie 2017

01-bulgariaProducatorul chinez de material rulant China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) a propus o investitie de 300 de milioane de euro in cadrul unui proiect de parteneriat strategic cu compania feroviara bulgara BDZ, conform Ministerului Transporturilor din Bulgaria.

130 de milioane de euro vor fi folositi pentru refinantarea datoriei BDZ. Restul de 170 de milioane de euro vor fi folositi pentru achizitia de automotoare electrice si diesel noi, a adaugat Ministerul Transporturilor.

Propunerea de investitie a CRRC include si livrarea de material rulant nou care sa raspunda celor mai urgente nevoi ale BDZ. In plus, compania propune o investitie intr-o fabrica noua pentru asamblarea automotoarelor electrice si diesel. Noua fabrica va fi construita pe proprietatea BDZ.

Urmatorul pas in dezvoltarea unui parteneriat strategic va fi infiintarea unui joint venture cu reprezentanti ai BDZ, CRRC, Ministerului de Transporturi din Bulgaria si institutiilor financiare chineze. Comitetul va decide detaliile privind implementarea propunerii de investitii.