Bulgaria incepe modernizarea garilor pe linia Sofia-Plovdiv

In cadrul Programului Operational Transport si Infrastructura de Transport din Bulgaria, vor fi modernizate trei gari de pe linia Sofia-Plovdiv. Proiectul pentru reconstructia garilor Poduyane, Iskar si Kazitchene a fost aprobat in valoare totala de 7,4 milioane de leva (3,8 milioane de euro), dintre care 6,6 milioane de leva (3,37 milioane de euro) sunt granturi.
Exista o licitatie in curs pentru trei loturi reprezentand cele trei gari cu termen limita stabilit pentru 23 august. Lucrarile de constructii pe cele trei santiere vor fi lansate la inceputul anului viitor si se vor incheia in 2020.
Pentru fiecare din aceste gari, programul de modernizare prevede reabilitarea spatiilor de asteptare si peroanelor adiacente, reabilitarea cladirilor, eficientizarea consumului energetic, dar si echipamente moderne de informare a calatorilor.
Pentru a pastra autenticitatea celei de-a doua cea mai mare gara din Sofia, Poduyane, cladirea acesteia va fi reabilitata.
Garile Poduyane, Iskar si Kazitchene se afla pe linia principala Sofia-Plovdiv, care este cea mai aglomerata linie de cale ferata din Bulgaria, cu un trafic de peste 1,4 milioane de calatori anul trecut.