Bulgaria a demarat un nou proiect cu finantare europeana

Ministrul bulgar al Transporturilor, Ivaylo Moskovski,  a anuntat ca tara sa a inceput, in aceasta luna, lucrarile de modernizare a liniei de cale ferata Sofia – Elin Pelin, sectiune in lungime de 23 de kilometri. Contractul pentru reabilitarea liniei de cale ferata a fost atribuit, in noiembrie 2016, unui consortiu condus de catre compania Kelet-UT, din Ungaria. Potrivit contractului, etapa de proiectare a lucrarilor a durat un an. Perioada de desfasurare a lucrarilor de reabilitare a caii ferate va fi de trei ani, astfel proiectul va fi finalizat in 2021.

Contractul se ridica la o valoare de 120 milioane leva (61,3 milioane euro), fiind finantat prin intermediul Mecanismului Conectarea Europei (Connecting Europe Facility).

Reamintim ca sectiunea Sofia – Elin Pelin este parte a liniei Sofia – Plovdiv, situata pe Coridorul TEN-T Orient/East Med. Odata ce lucrarile vor fi finalizate pe intreaga ruta Sofia – Plovdiv, pasagerii vor putea circula intre cele doua orase in mai putin de 80 de minute, la o viteza de 160 km/h.