IMSAT începe reabilitarea liniei de contact a tramvaiului pe bulevardul Cetății din Timișoara

26 octombrie 2020

Compania bucureșteană IMSAT a anunțat începerea reabilitării liniei de contact a tramvaiului pe bulevardul Cetății din Timișoara.

”Începem un nou proiect destinat infrastructurii de transporturi în municipiul Timișoara: reabilitarea liniei de contact a tramvaiului de pe Bulevardul Cetății, bucla de întoarcere și substația de redresare Amurgului”, a anunțat IMSAT printr-o postare pe contul său de Linkedin.

Contract de 14,5 milioane de euro pentru bulevardul Cetății din Timișoara

La finele lunii septembrie a fost predat amplasamentul pentru modernizarea bulevardului Cetății, după cum a anunțat la vremea respectivă Primăria Timișoara.

Zona cuprinde  traseul care se desfăşoară pe bulevardul Cetăţii, de la intersecţia cu Calea Bogdăneştilor până la intersecția cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de întoarcere, cu respectarea traseului prevăzut în Planul Urbanistic General. Valoarea estimată a contractului de proiectare și execuție a fost de 71.434.114,85 lei, fără TVA (echivalentul a aproximativ 14,5 milioane de euro), iar contractul de proiectare și execuție a lucrărilor încheiat cu SC Porr Construct SRL, are o valoare de 70 milioane de lei (70.378.942,40 lei) fără TVA.

Ce lucrări se vor executa

Principalii indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii din conţinutul Studiului de Fezabilitate, sunt:

Linie cale dublă tramvai:1,57 km;

Carosabil reabilitat: 25.800,94 mp;

Trotuare reabilitate: 12.291,45 mp;

Pistă pentru biciclete: 3.590,62 mp;

Spaţiu verde: 20.530,79 mp;

Staţii tramvai: 10 bucăți.

Se vor executa: modernizarea întregului ansamblu rutier şi a liniilor de tramvai, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane de pe B-dul Cetaţii, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete şi de zone verzi, aducându-se astfel o contribuţie substanţială la reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot şi implicit la creşterea confortului şi siguranţei circulaţiei.