spot_img
sâmbătă, ianuarie 29, 2022
spot_img

S-a stabilit firma care va livra Regionalei Brașov un buldozer ghidat prin laser

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a stabilit câștigătorul licitației în urma căreia va cumpăra un buldozer ghidat prin laser.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat la finele lunii octombrie anunțul de licitație ce are ca obiect ”Buldozer pe șenile dotat cu sistem de ghidare prin laser cu stație robotizată și GPS”. Valoarea totală estimată a contractului era de 1.573.782 de lei, echivalentul a aproape 320.000 de euro, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar.

SRCF Brașov execută permanent lucrări pentru întreținerea, reparația și construcția căii ferate, a terasamentelor și a lucrărilor de artă prin săparea și nivelarea terenurilor, transportarea pe distanțe mici a pământului, a pietrei etc. Pentru creșterea productivității în exploatare și diminuarea efortului fizic al personalului angajat se dorește achiziția unui buldozer pe șenile dotat cu sistem de ghidare prin laser cu stație robotizată și GPS. Buldozerul pe șenile este un utilaj compact, robust, cu o foarte mare manevrabilitate, dotat cu o lamă acționată hidraulic, ce servește la manipularea cantităților mari de pământ, piatră sau alte materiale. Utilajul se va deplasa pe șenile și se va folosi de lama dreaptă și scarificator pentru nivelarea, degajarea, sortarea, excavarea, mutarea și transportul diverselor materiale.Buldozer ghidat prin laser, livrat de o firmă din Mogoșoaia

Câștigătorul licitației, conform anunțului din SICAP, este firma Bergerat Monnoyeur din Mogoșoaia.

Compania, dealer Cat de peste 90 de ani, este reprezentantul exclusiv al producătorului american Caterpillar în Romania și Republica Moldova. Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, firma este înregistrată în 2002 și anul trecut a avut un profit de 33.690.439 de lei, la o cifră de afaceri netă de 412.521.721 de lei.

Ultimele Articole