spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

S-a aprobat bugetul Primăriei Capitalei. Bani pentru cumpărarea a 100 de tramvaie

Consiliul General al Municipiului Bucureşti supune marți votului bugetul Primăriei Capitalei, în valoare de aproape 6,8 miliarde de lei, adică peste 1,4 miliarde de euro. În buget sunt prevăzute și sumele pentru achiziționarea a 100 de tramvaie.

bugetul Primăriei Capitalei

PMB a transmis, recent, ce planuri are cu aceşti bani şi unde vor fi alocate cele mai mari sume. „Bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2019: peste 370 de milioane de euro pentru infrastructură, modernizarea transportului în comun şi reabilitarea arterelor, 85 de milioane de euro pentru domeniul sănătăţii, 38 de milioane de euro pentru consolidări, 128 de milioane de euro pentru asistenţă socială, destinaţi atât proiectelor în derulare, cât şi stimulentelor financiare pentru tineri şi categoriille sociale vulnerabile”, se arată într-un comicat transmis recent de Primăria Capitalei.

Potrivit Gabrielei Firea, bugetul ar fi cu 20% mai mic faţă de anul trecut, însă suficient de bogat pentru investiţii importante.

Bani pentru infrastructură și transport în comun, în bugetul Primăriei Capitalei

Potrivit Primăriei Capitalei, acestea sunt cele mai importante alocări: peste 373 milioane de euro pentru infrastructură rutieră, modernizarea mijloacelor de transport în comun, fluidizarea traficului şi subvenţii pentru STB.

„Astfel, pe lângă cele 400 de autobuze noi (contractate anul trecut) se vor mai achiziţiona, într-o primă etapă, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 30 de autobuze hibrid şi 100 de autobuze electrice. De asemenea, se vor moderniza staţiile de tramvai, troleibuz şi autobuz, prin achiziţionarea de mobilier urban şi se vor moderniza 10 km de linii de tramvai. Pentru subvenţia STB, prin proiectul de buget, vor fi alocaţi, într-o prima etapă, 170 de milioane de euro”, se arată în comunicat.

Ultimele Articole