spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Întreținerea infrastructurii feroviare primește a zecea parte din bugetul Ministerului Transporturilor

Avem cea mai mare alocare din ultimii 10 ani pentru întreţinerea infrastructurii feroviare, respectiv 1,4 miliarde de lei, creştere de 16,53%, potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă care aseară a făcut primele comentarii pe baza bugetului publicat de către Ministerul Finanțelor.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, afirmă că proiectul de buget alocă, în total, 14,1 miliarde de lei pentru Transporturi şi Infrastructură, fiind vorba despre o creştere de aproape 10% faţă de execuţia din 2020. „Mă bucur nespus să anunţ respectarea promisiunii de record investiţional în transporturi pentru 2021”, spune el.

El a arătat că proiectul de buget, care va fi adoptat de Executiv şi trimis către Parlament, alocă, în total, 14,1 miliarde de lei pentru Transporturi şi Infrastructură în anul acesta, fiind vorba despre o creştere de aproape 10% faţă de execuţia din 2020.

„Pentru investiţiile din fonduri europene, avem alocate aproape 8 miliarde de lei, ceea ce este un record absolut al ultimului deceniu şi o creştere de mai mult de 30% faţă de 2020. Facem căi ferate, autostrăzi, linii de metrou, infrastructură portuară şi aeroportuară din fonduri europene! Am dat o atenţie deosebită domeniului feroviar în acest an. Avem cea mai mare alocare din ultimii 10 ani pentru întreţinerea infrastructurii feroviare: 1,4 miliarde de lei, creştere de 16,53%. Reînnoim calea ferată!”, a adăugat Drulă.

El a menţionat că sunt creşteri de 60% la alocarea pentru reparaţii curente ale infrastructurii feroviare. (D.C.)

 

Ultimele Articole