Bugetul Ministerului Transporturilor pe 2021 a fost avizat favorabil joi după amiază, fără amendamente, în comisiile parlamentare de specialitate reunite.
Senatorii şi deputaţii au avizat bugetul MTI cu 18 voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”.
La proiectul de buget pentru MTI au fost depuse 91 de amendamente, dar au fost respinse în bloc cu 18 voturi ‘”pentru”, 10 ”împotrivă” şi 3 abţineri. Bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii propus pentru 2021 este de 14,12 miliarde de lei, în creştere cu 9,57% faţă de cel de anul trecut.
Pe partea feroviară, cea mai mare parte a alocărilor financiare va merge în acest an pentru continuarea investițiilor de modernizare a tronsoanelor de pe Coridorul IV.
Potrivit proiectului de buget al MTI pentru anul în curs, priorităţile strategice pe termen mediu ale ministerului în domeniul infrastructurilor şi serviciilor de transport, pentru perioada 2021-2024, vizează, în principal, creşterea accesibilităţii României prin integrarea reţelelor naţionale de transport feroviar, rutier, naval, aerian (şi logistică) la reţelele europene, respectiv la cele internaţionale concomitent cu dezvoltarea echilibrată a sistemului naţional de transport, economiei locale şi regionale, îmbunătăţirea confortului călătorilor şi creşterea siguranţei acestora, eficientizarea transportului de marfă, mărirea mobilităţii populaţiei şi îmbunătăţirea calităţii mediului.
CITEȘTE și DOCUMENT Investițiile feroviare din bugetul Ministerului Transporturilor pe 2021