spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

BREAKING S-a deblocat bugetul Capitalei pe 2021. Începe SF pentru trenul metropolitan

Blocajul referitor la bugetul Capitalei pe 2021 a fost depășit, iar pentru vineri este așteptată convocarea Consiliului General al Municipiului București, în scopul votării acestuia.

bugetul Capitalei pe 2021 licitația de tramvaie de 18 m Consiliu de Administrație la STB Nicușor Dan la 20 de zile Nicușor Dan despre licitația pentru tramvaie

UPDATE Primarul general, Nicuşor Dan, a convocat astăzi, 7 mai, sedinţa extraordinară de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru aprobarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2021. Evenimentul va avea loc la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, începând cu ora 15.30.

”Discuţiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea. Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect pentru a începe investiţiile în Capitală şi pentru a elimina datoriile şi problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăţi abordarea în chestiunile bugetare”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

El subliniază faptul că din acest motiv susţine sporirea solidarităţii în coaliţie, dar şi realism maxim în privinţa chestiunilor dificile. ”Mulţumesc liderilor şi reprezentanţilor USR PLUS, PNL şi PMP pentru contribuţia la găsirea unei soluţii. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei şedinţe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, precizează Nicuşor Dan.

Se lansează studiul pentru trenul metropolitan București și se poate semna contractul pentru tramvaie

Liderul consilierilor generali USR PLUS, Cosmin-Victor Smighelschi, a declarat, într-o intervenție la Digi 24, că a fost găsită o soluție de mijloc pentru bugetul Municipalității, cu venituri estimate la 5,8 miliarde de lei.

Totodată, el a precizat că, cu prilejul negocierilor, s-a stabilit și începerea procedurilor pentru realizarea trenului metropolitan București, în sensul lansării studiului de fezabilitate.

Un alt avantaj al deblocării bugetului Capitalei este că se  va putea semna contractul cu Astra Vagoane Călători Arad pentru achiziția celor 100 de tramvaie.Bugetul Capitalei pe 2021, blocat de USR PLUS și PSD

La finele săptămânii trecute, proiectul bugetului Capitalei a picat la votul din şedinţa Consiliului General, cu 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri,  prin coalizarea USR-PLUS cu PSD.

Dacă bugetul va fi votat azi, se vor debloca proiectele de investiții aflate în derulare, multe dintre ele legate de transportul pe șină.

Primul ar fi Terminalul Multimodal Granitul (Cora Pantelimon), unde este și noua buclă de întoarcere a tramvaielor de pe Șoseaua Pantelimon. Aici, progresul fizic al lucrărilor este de aproximativ 85%, conform calculelor supervizorului proiectului.

La Pasajul Doamna Ghica, progresul fizic al lucrărilor în momentul de față este de aproximativ 50%, conform raportărilor consultantului proiectului și luând în considerare faptul ca tablierul metalic reprezintă 50% din lucrare. Pasajul ar urma să facă parte din viitoarea linie de tramvai Berceni-Pipera.

Și pe Prelungirea Ghencea, unde proiectul prevede supralărgire și construcția unei linii de tramvai pe zona mediană, lucrările stagnează. (A.B.)

Ultimele Articole