spot_img
joi, martie 30, 2023
spot_img

Buget suplimentat, inclusiv pe proiecte de infrastructură din București

Consiliul General al Capitalei a adoptat în şedinţa de luni un proiect de rectificare bugetară, care prevede suplimentarea cu 110 milioane de lei a sumelor pentru subvenţii destinate transportului în comun.

Astfel, subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la transportul în comun vor creşte cu 110 milioane lei, ajungând în acest an la un total de 1.481 milioane lei, potrivit Agerpres.ro.

Bugetul creditelor interne va fi majorat cu 100 de milioane de lei, dintre care 50 de milioane pentru achiziţia de autobuze hibride, iar alte 50 de milioane pentru obiective de infrastructură precum Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti-Piteşti, Lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză, Pasajul Doamna Ghica. Măsura vine după ce, conform raportului de specialitate, Comisia de autorizare a împrumuturilor locale a avizat favorabil acordarea unui împrumut în valoare de 100 de milioane de lei, precum şi tragerea finanţării rambursabile integral în anul 2020. Pe 18 iunie, consilierii municipali au adoptat un proiect care vizează contractarea şi/sau garantarea unei finanţări rambursabile interne în valoare totală de până la 100.000.000 de lei cu o perioadă de maturitate de până la 15 ani. (D.C.)

Ultimele Articole