Budapesta va semna acordurile de finantare pentru modernizarea celor doua gari

Ministrul Dezvoltarii Nationale din Ungaria a anuntat ca acordurile de finantare pentru pregatirea modernizarii garilor Keleti si Nyugati din Budapesta ar putea fi semnate pana la sfarsitul anului.
Managerul de proiect MÁV Cls. a depus cererile de finantare ale acestor proiecte majore la 18 octombrie 2017, iar evaluarea solicitarilor a inceput imediat.
Conform programului actual, pregatirea licitatiilor de proiectare pentru renovarea cladirilor protejate, care joaca un rol important in transportul feroviar din Ungaria, va avea loc in 2018. Alte sarcini necesare inceperii lucrarilor de renovare vor fi realizate in anii urmatori. Acestea includ pregatirea studiilor de fezabilitate, apoi obtinerea autorizatiilor de constructie si, in final, realizarea planurilor de constructie.
Garile reabilitate si modernizate vor oferi un serviciu eficient si orientat catre pasageri, nu doar pentru cei care locuiesc in oras sau in apropierea acestuia, ci si pentru cei care viziteaza Budapesta. Conform unei decizii guvernamentale din noiembrie 2016, strategia de dezvoltare feroviara pe termen scurt si mediu a Ungaria includea, inca de la inceput, reabilitarea celori doua gari din Budapesta, Keleti (in est) si Nyugati (in vest). Guvernul a alocat 2 miliarde de forinti (6,46 de milioane de euro) pentru realizarea lucrarilor premergatoare pentru fiecare dintre cele doua gari.