duminică, martie 3, 2024
spot_img

Budapesta va lansa proiectul de reconstructie a M3

budapesm2La sfarsitul lui aprilie, Consiliul Municipal din Budapesta a aprobat reabilitarea liniei de metrou M3 in cadrul unui proiect a carui valoare se ridica la 139,5 miliarde de forinti (440 milioane de euro).
Conform viceprimarului responsabil cu dezvoltarea urbana, Balázs Szeneczey, proiectul M3 include achizitia de echipamente noi pentru inlocuirea celor vechi si reabilitarea infrastructurii. „Proiectul nu mai poate fi amanat. Deranjamentele frecvente intrerup traficul si cresc riscul urgentelor. Proiectul de reabilitare asigura 20-25 de ani de performanta adecvata de operare”, a declarat acesta.
Proiectul include renovarea statiilor si a cladirilor de la suprafata, precum si modernizarea spatiilor dedicate calatorilor pentru a raspunde cerintelor UE.
Conform propunerii lui Szeneczey, proiectul include reconstructia intregii linii care va fi lansata in noiembrie 2016. Lucrarile de infrastructura vor fi finalizate pana in iunie 2019. Lucrarile de modernizare vor fi finalizate pana la 30 septembrie 2019.
Lucrarile de constructie sunt impartite in trei faze majore. In noiembrie 2016, lucrarile vor incepe in nord (sectiunea Lehel tér – Újpest Centre) si in sud (sectiunea Kőbánya-Kispest).
Procedurile de achizitie pentru executia celor trei etape vor fi realizate in acelasi timp pentru a putea incepe etapa mediana a lucrarilor de reabilitare.
Modernizarea infrastructurii va fi realizata de Compania de Transport din Budapesta.
Linia de metrou M3 se intinde de la nord la sud paralel cu Dunarea in Pesta.

Ultimele Articole