Budapesta comanda noi tramvaie Urbos

Compania de transport din Budapesta, BKK, a acordat companiei CAF un contract in valoare de 55 de milioane de euro pentru furnizarea a 26 de tramvaie suplimentare capitalei Ungariei. Conform contractului, CAF va produce 2 tipuri de tramvaie dintre care 21 de tramvaie cu cinci module si 5 tramvaie cu noua module. Livrarea primelor unitati va incepe in februarie 2019.
In 2014, CAF a semnat primul contract cu BKK care acopera livrarea a 37 de unitati de tramvai cu o optiune pentru suplimentarea numarului de vehicule. Practic, cateva luni mai tarziua, a fost acordat o prima extindere a contractului cu 10 unitati care sunt in prezent in operare in oras. Valoarea ambelor tranzactii se ridica la peste 115 milioane de euro.
Tramvaiele propuse pentru Budapesta au la baza platforma Urbos. Aceste vehicule cu podea joasa, bidirectionale, au patru usi duble pe fiecare parte pentru tramvaiele cu cinci module si sapte usi duble pentru tramvaiele cu noua module. Vehiculele sunt proiectate pentru liniile cu ecartament de 1435 mm si o viteza operationala de 50 km/h.
Tramvaiele cu cinci module au o lungime de 34 de metri si pot transporta pana la 326 de calatori, in timp ce tramvaiele cu noua module au o lungime de 56 de metri si o capacitate de transport de pana la 562 de calatori, fiind unele dintre cele mai lungi din lume. Intreaga suprafata a tramvaiului se afla la acelasi nivel, facilitand accesul persoanelor cu mobilitate redusa.