spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Gara Budapest Keleti se închide timp de două săptămâni, pentru lucrări de modernizare

Gara de Est, Budapest Keleti se închide pentru modernizare timp de două săptămâni, începând de luni, 13 mai, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei feroviare de stat MÁV.

Budapest Keleti se închide

Trenurile vor fi redirecţionate către şi dinspre alte staţii din capitală, iar autobuzele vor înlocui unele servicii. MÁV coordonează modificările traseelor împreună cu Centrul de Transport Public din Budapesta (BKK), pentru a se asigura că pasagerii pot efectua transferuri pentru a ajunge la destinaţie. Biletele de tren şi abonamentele vor fi valabile pe anumite linii de tramvai.

MÁV îşi informează pasagerii despre schimbări cu anunţuri şi online, precum şi cu ajutorul aplicaţiei smartphone Vonatinfo, informează News.ro.

Budapest Keleti se închide. Va fi reabilitată calea ferată din stație

În cele două săptămâni, calea ferată va fi reabilitată pe întreaga reţea a staţiei, a anunţat MÁV. Platformele de pasageri vor avea un nou trotuar de asfalt pe întreaga lungime. Alte lucrări de întreţinere vor fi efectuate pe reţeaua de linii aeriene a întregii staţii, inclusiv la dispozitivele de siguranţă, sursa de alimentare şi iluminatul. Va fi instalat un nou panou de informaţii LED pentru pasageri. Vechile chioşcuri vor fi dezmembrate, iar băncile,  coşurile de gunoi şi semnele de informare a pasagerilor vor fi înlocuite.

Aproximativ 160.000 de pasageri cu bilete şi 11,000 de pasageri cu abonamente folosesc staţia Keleti în timpul unei perioade tipice de două săptămâni, potrivit estimărilor oficiale.

Ultimele Articole