Budamar achizitioneaza 5 locomotive Vectron MS

30 mai 2019

Compania slovaca Budamar a comandat cinci locomotive Vectron multisistem si negociaza cu Siemens Mobility achizitionarea altor locomotive, a declarat Peter Malec, Presedintele Consiliului de Administratie al Budamar Logistics, fara a da mai multe detalii. Valoarea locomotivelor comandate este de 20 de milioane de euro, pretul unei locomotive fiind de 4 milioane de euro. Locomotivele Vectron sunt detinute oficial de Slovenská plavba a prístavy, un alt grup Budamar inchiriindu-le de la aceasta.
Portofoliul grupului Budamar include companii mari precum Lokorail, Central Railways si Inter Cargo, Slovenská plavba a prístavy, un operator de servicii de transbordare sloven, compania care ofera servicii de intretinere a vagoanelor ŽOS Vrútky si producatorul de vagoane Tatravagónka. Pana in prezent, grupul folosea doar vehicule inchiriate, insa acum detine cele mai moderne unitati produse in Europa.
„Dorim sa ne extindem si continuam sa investim. Dupa realizarea proiectului din Čierna nad Tisou, care este unic in Europa si care a adus in estul Slovaciei cel mai modern complex de transpordare a marfurilor vrac oferind servicii pentru caile ferate cu ecartament larg din Europa, am hotarat sa investim in achizitia de locomotive. Pentru grupul nostru, acest pas este unul logic”, a declarat Peter Malec.