Bucuresti: proiectul Pasajului Domnesti va include linie de tramvai

Reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti si cei ai CNAIR  au ajuns la un compromis pentru a fi introdusa o linie de tramvai pe sectiunea din Prelungirea Ghencea care va fi largita. Proiectul Pasajului Domnesti va fi astfel refacut incat sa permita intoarcerea tramvaiului sub pasaj, iar rampa de urcare dinspre Prelungirea Ghencea va fi sparta in doua pentru a ramane un spatiu de sapte metri necesar liniei de tramvai. Astfel, linia de tramvai va veni de pe Prelungirea Ghencea, va ajunge pana la Şoseaua de Centura, iar tramvaiele vor intoarce pe sub pasaj.

Includerea liniei de tramvai presupune atat modificarea proiectului, cat si exproprieri suplimentare, ceea ce ar putea genera intarzieri de sase luni si majorarea costurilor cu circa 5% din valoarea contractului.

Proiectul Pasajului Domnesti va fi realizat de asocierea Straco Grup – Comnord – Specialist Consulting. Valoarea contractului de lucrari este de 91,55 milioane de lei, fara TVA, proiectul urmand sa fie finantat din fonduri europene.