Bucuresti aloca 28 milioane lei pentru reabilitarea a 1,1 km cale de rulare

Consiliului General al Municipiului Bucuresti a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea a 1,1 kilometri (cale dubla) din linia pe care circula tramvaiele 1 si 10, de pe Bulevardul Vasile Milea. Astfel, Primaria Capitalei va fi responsabila de reabilitarea caii de rulare, iar suma estimata pentru acest proiect se ridica la 28 milioane lei. Investitia presupune si modernizarea retelei de contact precum si modernizarea a doua statii. De asemenea, se vor monta 93 de stalpi metalici pe buloane pentru sustinerea retelei de contact.

Bucuresti are cea mai lunga rețea de tramvaie din Romania (143 km cale dubla), retea administrata de catre RATB. In acest moment, in Bucuresti, exista 24 de linii de tramvai in functiune.

Potrivit proiectului de hotarare, se vor face lucrari la linia de tramvai, la reteaua de contact, precum si la peroanele liniilor de tramvai, acestea urmand sa fie inlocuite cu unele prevazute cu rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati, pasaje pietonale la capetele peroanelor, gard de protecţie si adaposturi pentru calatori, indicatori de statie si benzi reflectorizante. Peroanele vor fi echipate si cu marcaj rutier tactil, pentru persoanele cu deficienta de vedere.

Primaria Capitalei precizeaza ca linia de tramvai 1 este una din liniile eficiente, avand un numar mediu de 50.813 calatori pe zi, in timp ce linia de tramvai 10 are un numar mediu de 51.026 calatori pe zi.

Din traseul total de 26,6 kilometri al liniei pe care circula tramvaiele 1 si 10, aceasta portiune de 1,1 kilometri este nemodernizata, fapt ce pune in dificultate siguranta circulatiei.

Proiectul a fost introdus, suplimentar, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti din data de 15 iunie.