Bucurestenii, deloc interesati de Park&Ride-ul Straulesti

Din acest motiv, incepand cu 4 februarie 2019, tariful pentru parcarea in Terminalul Multimodal Straulesti va fi de 50 de bani/masina/ora.

Decizia a fost luata de catre conducerea executiva si cea administrativa a societații, dupa ce s-a constatat gradul scazut de ocupare a parcarii, de la darea in exploatare si pana in prezent.

Park&Ride-ul de la Straulesti reprezinta o soluție unica in Bucuresti, care ofera siguranța si confort posesorilor de autoturisme. Prețul extrem de avantajos fața de prețul pietei poate fi un motiv in plus pentru posesorii de autoturisme de a-si lasa masinile intr-o parcare noua, moderna, cu multiple funcțiuni pentru cei care calatoresc dinspre periferie spre centrul orasului.

Sistemul park&ride are ca scop reducerea congestiei traficului urban si furnizarea mai multor modalitați de transport pentru publicul calator, respectiv: metroul, transportul urban de suprafața, transportul preorasenesc si asigurarea condițiilor de parcare pentru transportul cu autoturismul personal.

Terminalul multimodal are un regim de inalțime P+3 etaje si are in alcatuirea sa un parcaj pentru 660 de autovehicule, sala de asteptare pentru calatorii transportului public orasenesc si interurban, terminalul fiind dotat cu lifturi de acces in parcajul suprateran precum si cu acces direct catre staţia de metrou Straulesti, prin intermediul unei galerii subterane dotate cu trotuare mobile si luminatoare ce ofera lumina naturala.