spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru bucla de întoarcere a tramvaielor la Băneasa

Primarul general Nicușor Dan a anunțat marți după-amiază că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru bucla de întoarcere a tramvaielor la Băneasa.

„S-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea buclei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării. În prima lună se face organizarea de șantier și proiectul tehnic, iar în următoarele trei luni se efectuează lucrările care constau în modernizarea liniei tramvaiului 5, rețeaua de contact și peroanele și se vor reface canalizația pentru semafoare, carosabilul și trotuarele. Mulțumim Primăriei Sectorului 1 pentru că se alătură acestui proiect și contribuie cu 5 milioane de lei din cele 9,6 milioane lei necesare lucrărilor. În paralel avem DALI-ul (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții) făcut pentru restul liniei 5 și foarte curând vom demara procedura de achiziție. Vom ieși, de asemenea, și cu Studiul de fezabilitate pentru continuarea liniei 5 până la Complexul Comercial Băneasa”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.Bucla de întoarcere a tramvaielor la Băneasa, abandonată de zece ani

Nicușor Dan anunțase în urmă cu două săptămâni că a semnat contractul de servicii de proiectare şi execuţie pentru continuarea şi finalizarea proiectului de reabilitare a bulevardului Aerogării, inclusiv a liniilor de tramvai. Lucrările vor fi realizate de Societatea de Transport București, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Bulevardul Aerogării a fost modernizat în urmă cu mai bine de zece ani, inclusiv liniile de tramvai și peroanele. Singura porțiune care nu a fost finalizată este bucla de întoarcere a tramvaielor de la Aeroportul Băneasa (strada Grațioasă), unde au tot existat probleme de ordin juridic în legătură cu proprietatea asupra terenului. Acum, se va finaliza și bucla de întoarcere.

Ultimele Articole