Brescia va avea din nou tramvai. Finantarea ar putea fi asigurata de Guvern

Brescia Mobilità (Autoritatea de Transport din Brescia) si Caile Ferate Italiene (FS Italiane) au semnat un acord pentru construirea a doua linii noi de tramvai.  In acest sens, pana la sfarsitul acestui an, Municipalitatea din Brescia intentioneaza sa solicite finantare de la Ministerul Infrastructurii si Transporturilor.

Una din cele doua linii de tramvai va rula de la Pendolina, din nord-vestul orasului Brescia catre noul centru sportiv Pala Eib, situat in sud-vestul orasului italian. Cea de-a doua linie de tramvai va realiza conexiunea intre Via Vallecamonica, din vest si Viale Bornata, in est.

In ianuarie 2018, Renato Mazzoncini, CEO al Grupului FS Italiane, a precizat ca de finantarea construirii celor doua linii noi intentioneaza sa se ocupe compania de cai ferate din Italia. Declaratia a fost facuta dupa ce in noiembrie 2017, FS Italiane si Banca de Investitii CDP au semnat un acord de cooperare in vederea dezvoltarii retelelor de transport urban pe sina.

Important de mentionat este ca in Brescia tramvaiul a circulat incepand cu 1882 fiind inchis in 1949. Brescia este insa cel mai mic oras din Italia care beneficiaza de o linie de metrou.

Foto