spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Tren în flăcări lângă Roșiorii de Vede UPDATE S-a reluat circulația în condiții normale

Mai multe vagoane ale trenului InterRegio 1825 sunt în flăcări lângă localitatea Măldăieni la vest de Roșiorii de Vede.

UPDATE S-a reluat circulația cu locomotive electrice

Compania Națională de căi Ferate CFR SA a anunțat că miercuri, începând cu ora 8,15, s-a reluat circulația feroviară în condiții normale pe firul I, pe intervalul CF Măldăieni- Mihăești. Trenurile care tranzitează acest interval circulă de la ora 8,15 în condiții normale de trafic, cu locomotive electrice.

tren în flăcări

UPDATE S-a reluat circulația pe Magistrala 900

La ora 21,00 a fost redeschis traficul feroviar între stațiile Măldăeni – Mihăești pe un singur fir, cu tracțiune Diesel. Pentru redeschiderea circulației în condiții normale de trafic pe ambele fire, echipele de intervenție feroviare continuă operațiunile de remediere a deranjamentelor la linia de contact, afectată de incendiu, a anunțat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Nu este exclusă cauza unei mâini criminale, afirmă surse consultate de Club Feroviar. Sunt câteva vagoane afectate. Toți călătorii au fost evacuați în siguranță și se intenționează reluarea circulației pe un singur fir cu tracțiune diesel după soluționarea situației. Trenul IR 1825 a plecat la ora 14.45 din bucurești Nord și ar fi urmat să ajungă la ora 20.22 la Tg.Jiu.

Sursele consultate de Club Feroviar spun că inspirația și reacția rapidă a conducerii CFR Călători a salvat situația, aceasta dispunând oprirea trenului de urgență. „Ar fi fost al doilea Colectiv dacă nu s-ar fi intervenit pentru oprirea trenului”, spun sursele noastre.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, la bordul trenului, alcătuit din cinci vagoane, se găseau 100 de persoane. Călătorii au fost transbordați în primele trei vagoane, acestea fiind decuplate de ultimele două care au luat foc.

UPDATE. La ora 18.00 incendiul fusese stins.

Reacția ministrului Bode

Intr-un comunicat remis presei de către Ministerul Transporturilor, responsabilii acestuia au declarat: „Având în vedere incidentul petrecut, pe Magistrala 900, la trenul IR 1825 care circula pe relația București Nord – Târgu Jiu, în care ultimele 2 vagoane din compunerea trenului au ars în întregime, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a cerut conducerilor CFR Călători și CFR Infrastructură remedierea de urgență a situației existente. Totodată, ministrul Lucian Bode a solicitat AGIFER (organismul de investigare feroviară – n.red.) ca o comisie din cadrul acestei autorități să se deplaseze de urgență la fața locului pentru a investiga evenimentul”.

”Am cerut conducerii CFR Călători să aibă ca prioritate zero situația călătorilor și a personalului feroviar. Nu trebuie să uite că prestează un serviciu public în interesul cetățenilor și că cei care vor fi găsiți vinovați, vor răspunde” a declarat ministrul Lucian Bode.

Reacția CFR Călători

Potrivit CFR Călători, călătorii din ultimele 2 vagoane au fost redistribuiti în sigurantă în celelate 3 vagoane ale garniturii. In tren se aflau circa 90 de calatori. „Pompierii intervin în acest moment pentru localizarea inceputului de incendiu. Calatorii isi vor continua drumul in siguranta catre destinatia finala cu restul garniturii”, spune CFR Călători într-un comunicat de presă.

„O comisie de cercetare va stabili cauzele inceputului de incendiu. Ne cerem scuze calatorilor pentru disconfortul creat. Pasagerii care vor dori să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare: https://www.cfrcalatori.ro/informatii-de-calatorie/”, mai spune CFR Călători.

Reacția CFR SA

Circulația trenurilor rămâne închisă pe ambele fire până la finalizarea operațiunilor de intervenție, iar după stingerea incediului traficul va fi reluat cu tracțiune Diesel doar pe un singur fir, pentru ambele sensuri de circulație, deoarece este necesară și intervenția echipelor de specialitate ale CFR SA pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică pe ambele fire de circulație, au spus și reprezentanții CFR SA.

La această oră următoarele 5 trenuri de călători au fost oprite temporar, pe perioada intervențiilor desfășurate de organele abilitate, în stațiile adiacente:

  • R 9307, circulă în relația Roșiori Nord – Craiova, staționează în Măldăieni
  • IR 1693, circulă în relația București Nord – Timișoara Nord, staționează în Roșiori Nord
  • IR 15935-2, circulă în relația Craiova – Brașov, staționează în Radomirești
  • IR 1522, circulă în relația Păușa – București Nord, staționează în Radomirești
  • IR 1835, circulă în relația București Nord – Cluj, staționează în Roșiori

Ultimele Articole