spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

VIDEO. Tren deraiat în Germania cu cel puțin trei persoane decedate

Cel puțin trei persoane au murit și alte câteva au fost rănite după ce un tren de pasageri a deraiat în regiunea Garmisch-Partenkirchen din Bavaria.
Incidentul a declanșat operațiuni de salvare la scară largă. Cel puțin trei persoane au murit și alte zeci au fost rănite vineri, după ce un tren regional de pasageri a deraiat în statul Bavaria, din sudul Germaniei, potrivit dw.com.

Un oficial local a declarat agenției de presă din Germania DPA că cel puțin 60 de persoane au fost rănite, aproximativ 16 dintre ele grav. „Există o operațiune mare în desfășurare”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, care a adăugat că trenul era destul de plin la momentul accidentului.

Nu a fost imediat clar ce a determinat trenul care călătorește spre München să deraieze la aproximativ 12:20, ora locală. Mai multe vagoane s-au răsturnat și s-au rostogolit parțial pe un terasament la nord de stațiunea de schi Garmisch-Partenkirchen din Bavaria, a informat ziarul regional Münchener Merkur.
Martin Breitkopf, un reporter din Bavaria pentru rețeaua publică ARD din Germania, a scris pe Twitter că operațiunile de salvare sunt în desfășurare. Șase elicoptere de salvare au fost folosite pentru a aduce răniții la spitale pentru tratament, potrivit unui purtător de cuvânt al Serviciului de Salvare Aeriană ADAC. Operatorul feroviar Deutsche Bahn a declarat că o parte a rutei dintre München și Garmisch-Partenkirchen a fost blocată, iar traficul a fost deviat. (sursa foto Martin Breitkopf/Twitter)

Ultimele Articole