vineri, iunie 28, 2024
spot_img

BREAKING. Tren de marfă, deraiat la Fetești

Un tren de marfă a deraiat miercuri la orele prânzului în apropierea stației Fetești.

Update:

COMUNICAT DE PRESĂ
 
Circulație feroviară blocată la intrare în stația CF Fetești
 
București, 21 iulie 2021
 
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că magistrala București – Constanța este blocată la intrare în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului ROFERSPED.
 
Din compunerea trenului de marfă, care circula în relația Constanța Port – Lehliu, la ieșire din stația CF Fetești au deraiat 5 din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulație fiind avariate în urma deraierii. 
 
Menționăm faptul că, pentru menținerea și asigurarea continuității circulației feroviare pe Magistrala București – Constanța, operatorii de transport feroviar de călători vor stabili rutele deviate pentru a menține operational traficul feroviar spre și dinspre litoral.
 
Precizăm faptul că, CFR SA a trimis în teren echipele de intervenție pentru stabilirea soluțiilor necesare remedierii avariilor. De asemenea, conducerea companiei așteaptă evaluarea pagubelor și estimarea duratei lucrărilor. 
 
Vom reveni cu detalii imediat ce datele din teren vor creiona întregul tablou.
 
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor spre și dinspre Litora, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației pe Magistrala 800.

Purtător de cuvânt CFR SA
Oana Brânzan


Sursa foto: Feroviari, între profesie și pasiune

Trenul aparține operatorului CFR Marfă potrivit imaginilor postate pe un site de socializare. Deraierea a avut loc pe firul II undeva înainte de racordul cu linia 702 spre Buzău. Oficiali ai CFR Călători au estimat întârzieri ale trenurilor de persoane, imediat după eveniment. Deraierea are loc după ce în ziua precedentă, marți, un alt tren de marfă a deraiat. Ceea ce a agravat marți situația a fost faptul că mecanicul locomotivei a observat deraierea unui vagon după cinci kilometri, fapt care a dus la distrugerea liniei și a unor componente ale acesteia. (D.C.)

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Aghireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole