spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

BREAKING. Tramvaiele Astra ies pe traseu în câteva zile

Bucureștenii vor avea în câteva zile la dispoziție tramvaiele moderne furnizate de Astra Vagoane. Tramvaiele Astra ies pe traseu în câteva zile.
UPDATE. Conform informațiior deținute de Club Feroviar, Comisia de Recepție a aprobat recepția tramvaielor.
Comisia de Recepție a terminat evaluarea documentelor și a decis că tramvaiele livrate de Astra Arad sunt conforme și respectă cerințele din caietul de sarcini, potrivit unei postări a primarului Nicușor Dan de miercuri la orele prânzului.
probe facute miercuri la tramvaiul Astra

Tramvaiele Astra ies pe traseu

„În câteva zile, cele 15 tramvaie vor fi puse în circulație”, a scris el pa pagina sa de socializare.

Primarul Nicușor Dan a declarat marți că se lucrează la hârtii pentru recepția tramvaielor Astra, dar nu a mai dat un termen, când vom vedea tramvaiele în circulație. Miercuri avem Comisia de recepție a tramvaielor Astra.

El a spus că dacă fostul primar Gabriela Firea ar fi procedat corect, Bucureștiul ar fi avut acum 100 de tramvaie.

”Este o chestiune care nu ține de tramvaie, ci de hârtiile care trebuie făcute. A fost o ofertă pe care Astra a făcut-o când achiziția a fost demarată în 2018. Un tramvai are cam 20.000 de componente. Piața s-a schimbat de atunci și pentru orice modificare pe care au făcut-o față de oferta depusă trebuie să existe o aprobare și de la Autoritatea Feroviară, și de la noi, ca achizitor. Asta înseamnă un mare circuit de hârtii care s-a realizat în mare măsură până în acest moment”, a declarat Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

Dan a spus că a fost o primă discuție luni dimineața la 8.30. „Ne-am reîntâlnit la ora 15 și ne reîntâlnim miercuri la ora 16.00”, a spus el. Vina pe care o are fostul primar Gabriela Firea în perioada 2018-2019 a fost că nu s-a făcut corect evaluarea. În momentul de față aveam 100 de tramvaie, Curtea de Apel a decis că a fost nelegală (atribuirea către Bozankaya – n.red.)”, a spus el.

Ultimele Articole