marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

BREAKING Percheziții la CFR Marfă. Traian Preoteasa: ”E un contract de la CZM București”

În dimineața zilei de joi, anchetatorii au vrut să facă percheziții la CFR Marfă, la centralul companiei, însă ulterior polițiștii și procurorii s-au îndreptat către Centrul Zonal de Marfă București. Perchezițiile vizează derularea unui contract de pază încheiat cu firma lui Remus Rădoi, zis ”Codiță”, interlopul implicat în dosarul dispariției Alexandrei Măceșanu, care ar fi fost omorâtă de Gheorghe Dincă la Caracal.

Adrian Bărbulescu

percheziții la CFR Marfă furt de motorină

Zece percheziții au avut loc joi în București și în județul Olt, într-un dosar instrumentat de polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice, alături de Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle, într-un dosar privind derularea unui contract de pază.

Percheziții la CFR Marfă. Traian Preoteasa: ”Au ajuns la noi din greșeală”

percheziții la CFR Marfă Experții sociali de la CFR Marfă măști de protecție pentru angajații CFR MarfăG4Media.ro a anunțat, pe surse, că două dintre percheziții sunt la sediul CFR Marfă din Capitală, iar o a treia acasă la Remus Rădoi, zis ”Codiță”, întrucât contractul a fost încheiat între compania de stat și firma lui Rădoi.

”Au ajuns la noi din greșeală. Am semnat procesul verbal și gata, s-au dus la CZM (Centrul Zonal de Marfă – n.red.) București, pentru că acolo este contractul. Nu aveau ce să găsească în centralul companiei”, a declarat pentru Club Feroviar directorul general al CFR Marfă, Traian Preoteasa.

Percheziții la CFR Marfă. Comunicatul Poliției

”La această oră, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 10 percheziții, în București și Olt, într-un dosar de fraudă privind derularea unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor. La data de 29 octombrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, efectuează 10 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Olt, la sediul unei instituții publice și la domiciliul și sediile mai multor persoane. Din probatoriul administrat a rezultat că, în anul 2019, reprezentanții unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază, ar fi indus în eroare funcționarii unei instituții publice. Activitatea ilicită s-ar fi realizat cu ocazia derulării unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor ce aparțin instituției publice, prin atestarea executării serviciului de pază cu un număr de agenți de securitate/schimb mult mai mare decât în realitate, în scopul de a obține un folos patrimonial injust. De asemenea, din anchetă au rezultat indicii că, beneficiind de complicitatea unui funcționar din cadrul instituției publice, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menționându-se un număr mai mare de ore prestate. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.640.000 de lei. Polițiștii vor pune în aplicare 3 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice”, se arată în comunicatul dat publicității joi dimineață de oamenii legii.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, precum și polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sprijiniți de echipe din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. Sprijinul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Remus Rădoi, zis ”Codiță”, implicat în Dosarul Caracal

percheziții la CFR MarfăInterlopul Remus Rădoi a devenit cunoscut pentru că, după apariția cazului Caracal, a fost contactat de fostul adjunct al IPJ Olt Nicolae Alexe pentru a ajuta Poliția să o găsească pe Alexandra Măceșanu, fata pe care se presupune că a ucis-o Gheorghe Dincă. Rădoi a trimis Poliția însă pe piste false, la rivalii săi din clanul Oacă.

Potrivit G4Media.ro, firmele de pază controlate de Rădoi figurează în SEAP cu 30 de contracte cu statul în valoare de peste 4,3 milioane de euro. Prin firmele Safety Security și Spartan Pază și Protecție controlate, Rădoi păzește spitale, gări, depouri, sedii ale Finanțelor, Trezoreriei și Vămii. În plus, omul lui Darius Vâlcov de la Îmbunătățiri Funciare i-a dat un contract și lui Rădoi, la fel ca partenerilor de afaceri ai lui Dragnea jr. și Tel Drum.

Ultimele Articole