BREAKING Marius Chiper revine la conducerea CFR SA, în locul lui Constantin Axinia

14 octombrie 2019

Marius Chiper revine la conducerea CFR SA, în urma unei ședințe a Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate care a avut loc luni.

Chiper revine la conducerea CFR

Membrii CA au decis revocarea mandatului actualului director general al companiei, Constantin Axinia, și readucerea pe această poziție a lui Marius Chiper.

Ministrul în funcție al Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a reproșat lui Constantin Axinia lipsa de acțiune în ceea ce privește restructurarea CNCF CFR SA. Axinia a fost numit director general al CFR SA pe 25 martie. El a mai condus compania în perioada 2006-2007. Apoi, în intervalul ianuarie – octombrie 2009, Constantin Axinia a fost subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor, responsabil cu coordonarea sectorului feroviar.

Marius Chiper revine la conducerea CFR SA. O carieră îndelungată în domeniul feroviar

Născut în 1969 Marius Chiper a absolvit în 1994 Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Transporturi/secţia Material Rulant de Cale Ferată.

Până luni, Chiper a fost director general adjunct al companiei de infrastructură, responsabil, printre altele, cu proiectul liniei ferate de Otopeni. El a mai fost director general al CFR SA din decembrie 2015 până în octombrie 2017, când și-a dat demisia în urma unor divergențe cu ministrul Transporturilor de la acea vreme, Felix Stroe.

Anterior, în perioada februarie 2015 – decembrie 2015, Marius Chiper a fost director general adjunct responsabil de investiţii, așa cum este precizat în CV-ul său postat pe site-ul CFR SA. Între iunie 2010 și februarie 2015 el a fost șef de UMP (unitatea de management al proiectului) la Direcţia Management Proiecte Europene din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate. Din această poziție, a fost responsabil de gestionarea și implementarea proiectului de reabilitare a căii ferate pe Coridorul IV Pan European, Secțiunea 1: Frontieră – Curtici – Arad – km 614.

Marius Chiper a mai ocupat poziții de conducere la Unicom, Autoritatea Feroviară Română și Registrul Feroviar Român.