luni, februarie 19, 2024
spot_img

BREAKING.Magistrală blocată după deraierea unui tren CFR Calători

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este întrerupt intre Zavestreni-Vadu Lat, unde in cursul acestei dimineți,în jurul orei 05:40, la ieșirea din stația Zavestreni a avut loc deraierea unei locomotive.

UPDATE. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că, începând cu ora 12:00, traficul feroviar a fost reluat în condiții de siguranță, între stațiile Zăvestreni și Vadu Lat, unde în cursul acestei dimineți, locomotiva trenului 9304 (CFR Călători) a deraiat, afectând firul II de circulație (fir I închis permanent pentru lucrări). În zona respectivă, CFR SA a acționat cu mijloace specifice de intervenție, pentru ridicarea locomotivei și readucerea liniei în parametri, astfel încât circulația feroviară să fie reluată în condiții de siguranță. Toate trenurile care au staționat temporar în intervalul 05:40 – 12:00, în gara Vadu Lat și în gările adiacente (Roșiori, Videle și București Nord) își vor relua circulația, urmând să ajungă la destinație cu întârziere.

UPDATE, ora 10.45. CFR Călători ține legătura cu CFR SA și cu autoritățile care cercetează accidentul pentru comunicarea modului și a condițiilor în care se va relua circulația în zona Zăvestreni-Vadu Lat. Automotoarele îndrumate din stația București Nord au preluat călătorii de la garnitura R 9304 din stația Zăvestreni și se îndreaptă spre capitală.  De asemenea, acestea au preluat și călătorii din trenul IR 72 staționat în Vadu Lat, care au dorit să își continue călătoria spre Craiova. Au fost asigurate apă și produse preambalate. CFR Călători va acționa în continuare în funcție de măsurile dispuse de către CFR SA.

Locomotiva trenului 9304(CFR Calatori), a deraiat de o osie, peste macazul 5/7,afectând firul II de circulație (fir I închis permanent pentru lucrări). Circulația e blocată pe toată magistrala căci pe celălalt fir se fac lucrări.
La fața locului se deplasează personalul de specialitate CFR pentru verificare și stabilirea operațiunilor de intervenție necesare repunerii pe șină a locomotivei.
Sunt afectate mai multe trenuri de călători,care staționează in garile adiacente,până la redeschiderea circulației (72, 9900,10090, 11500,1594, 79, 11612, 9002, 11614).
Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate,care va stabili cauzele producerii deraierii.
CFR SA asigură că toate interventiile desfășurate la fața locului au drept scop redeschiderea circulației în cel mai scurt timp, în zona respectivă,in conditii de siguranță.

Ultimele Articole