spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

BREAKING. Incident grav pe linia București – Constanța. Linia ferată spre litoral distrusă pe cinci kilometri

Un vagon de marfă s-a „descompus” în mers și o piesă desprinsă din acesta căzută pe calea ferată a dus la deraierea unui vagon. Problema este că mecanicul de locomotivă nu a observat evenimentul și a circulat în continuare încă cinci kilometri, fapt care a dus la distrugerea porțiunii în cauză. Mersul trenurilor spre litoral este compromis.

doru.cireasa@clubferoviar.ro

O piesă de la un vagon al unui tren de marfă a căzut marți dimineață pe schimbătorul 22 stația CFR Dorobanțu km 198+800 magistrala 800, ceea a antrenat deraierea trenului în cauză. Trenul a mers până la 203+900, adică 5 km. Multe traverse și dispozitive DAM de pe schimbătorii de cale și din capul Y al stației Dorobanțu au fost distruse și la fel multe traverse de pe podul feroviar de la km 201+ 400. Este o daună totală, spun angajați ai CFR SA.  Circulația trenurilor are loc doar pe firul ll 800 care în anumite zone se află în stare total necorespunzătoare. „Va fi afectată  circulația trenurilor spre mare (Constanța)”, afirmă un ceferist.

Incidentul s-a produs în jurul orelor 3:00 dimineața, în ziua de 20 iulie 2021. Este vorba de un tampon desprins în urma unei lucrări prost făcute la un vagon de marfă din componența unui tren de marfă. Acesta a angrenat deraierea de ambele osii a unui vagon de marfă care a mers astfel pe o porțiune de aproximativ 5 km (zona km 198+800 -> 203+900), producând daune majore la linia de cale ferată (fir l 800) de cale ferată a magistralei CF 800.

Pe porțiunea de cale ferată în cauză au fost distruse mai multe ansambluri de la schimbatorii de cale întâlniți (cinci bucăți), ansambluri de la instalația de semnalizare (bobine de joantă, inductori), ansambluri metalice de la suprastructura căii de pe podul feroviar metalic din zona km 201+400, precum și nenumărate traverse normale și speciale atât din lemn, cât și din beton armat aflate pe porțiunea de linie respectivă.

Porțiune afectată este între capul X al stației CF Dorobanțu și capul Y al stației CF Basarabi.

Trenul implicat aparține operatorului Express Forwarding. Din trenul 50830-1 a deraiat al șaptelea vagon de la semnal (de la finele trenului), cu ambele boghiuri, iar trenul a plecat de la linia 7 stația Dorobanțu pe fir 1 în directia Basarabi. Circulația trenurilor se face pe fir 2 Dorobanțu-Basarabi.

Ultimele Articole