BREAKING. Direcția Feroviară a Ministerului Transporturilor a fost desființată

19 februarie 2020

Aceasta a fost contopită într-o așa zisă Direcție Transport Terestru care include și fosta Direcție a Transporturilor Rutiere.

tăierea datoriilor

Hotărârea de funcționare a Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial nr 127 din 19 februarie. Organigrama prevede apariția unei Direcții Generale Transport Terestru în loc de Direcțiile Rutier și Feroviar.

Din punct de vedere a numărului de personal MTIC va avea 581 de angajați , exclusiv demnitarii și personalul de la cabinetele acestora, număr cu 112 angajați mai mic decât vechile valori (500 Ministerul Transporturilor și 193 Ministerul Comunicațiilor).

Este însă posibil ca datorită faptului că nu toate locurile de la cele două ministere sunt ocupate cu personal, niciun angajat public să nu își piardă locul de muncă.

În noua organigramă Direcția Proiecte Strategice devine Direcția Proiecte Strategice și Parteneriat Privat. Numărul de secretari de stat rămâne la șase, în timp ce cel al secretarilor generali adjuncți crește la trei.

Este de neînțeles fuziunea celor două Direcții MTIC atât timp cât cele două sectoare au mecanisme diferite, o legislație separată la nivel național și european și, mai mult, evoluții deseori divergente.

(D.C.)