joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

BREAKING. ARF a desemnat câștigătorul licitației pentru trenurile inter-regionale

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a desemnat miercuri după-amiază câștigătorul licitației pentru trenurile inter-regionale, RE-IR.

ARF a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook că a desemnat societatea Alstom Ferroviaria S.p.A drept câștigător al licitației pentru achiziția materialului rulant nou destinat transportului inter-regional de călători RE-IR.

„Astfel, după reevaluarea propunerii tehnice a producătorului de material rulant mai sus-menționat, efectuată în baza deciziei CNSC din 4 februarie anul curent, și primirea avizului conform necondiționat de la Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), Comisia de evaluare a oficializat câștigarea Alstom Ferroviaria S.p.A. a licitației pentru achiziția materialului rulant nou destinat transportului inter-regional de călători RE-IR”, precizează ARF.Câștigătorul licitației pentru trenurile inter-regionale va asigura și mentenanța

Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM și bugetul de stat, iar valoarea estimată este cuprinsă în intervalul: 1.311.698.701,00 lei – 3.714.279.851,00 lei (fără TVA) – (contravaloarea a 20 rame electrice inter-regionale RE-IR și mentenanța lor asigurată pe 15 ani, cu posibilitatea dublării cantității și perioadei de mentenanță).

Obiectivul general al contractului îl reprezintă achiziționarea de material rulant nou pentru pasageri (inclusiv conceptul de întreținere), care va fi distribuit operatorilor feroviari de călători din România, pe bază de act adițional la contractele de servicii publice, ce urmează a fi elaborate în conformitate cu Regulamentul UE 1370/2007, modificat prin Regulamentul UE 2338/2016 și prevederile legislației din România.

Contractul prevede pe lângă livrarea celor 20 de rame electrice și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani de la livrare, precum și instruirea personalului în ceea ce privește exploatarea, operarea trenurilor și a aplicațiilor software. Ramele vor fi livrate în termen de 31 de luni de la semnarea contractului.

Achiziționarea noilor rame electrice inter-regionale va contribui la asigurarea mobilităţii, scăderea timpilor de călătorie şi îmbunătăţirea nivelului general al serviciilor publice prestate pentru transportul public pe calea ferată, mai precizează ARF.

Ultimele Articole