spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

BREAKING. Accident în Cehia tras la indigo cu cel de la Fetești. Doi morți și zeci de răniți

Cel puțin două persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite după ce două trenuri de călători s-au ciocnit în Cehia.

sursa HZS Plzeňského kraje

Accidentul s-a produs într-o regiune rurală a țării, miercuri dimineață, în apropiere de Milavce, aproape de granița cu Germania. La fața locului au fost trimise elicopterele de salvare și ambulanțele.

Poliția din Republica Cehă a informat despre accident pe Twitter: „Astăzi, puțin după ora 8 dimineața, două trenuri s-au ciocnit pe calea ferată din satul Milavce din regiunea Domazlice”. Și agenția de administrare a căilor ferate a transmis că în urma accidentului feroviar mai multe persoane au fost rănite după coliziunea între trenul Ex 351 West Express și trenul de călători 7406.

 

 

Ministrul ceh Transporturilor a mers la fața locului, Cătălin Drulă s-a ținut departe de Fetești

„Situația este gravă, anulez întregul program și sunt în drum spre locul accidentului”, a declarat ministrul Transporturilor Karel Havlíček, pe contul său de Twitter. Acesta a scris că unul dintre trenuri a ignorat un semnal de oprire și s-a ciocnit cu o altă garnitură. Un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanță a declarat că două persoane au murit la fața locului, șapte se aflau într-o stare critică și alte 31 primesc îngrijiri. Ulterior, Czech News Agency (CTK) a confirmat decesul celor două persoane, ca urmare a coliziunii, și a precizat că alte șapte persoane sunt în stare critică.

Republica Cehă a suferit o serie de tragedii feroviare în ultima perioadă. În aprilie, un mecanic de tren a murit într-un accident feroviar care a implicat două marfare, la Svetec. Un oficial a spus la acea vreme că unul dintre mecanici nu a oprit la semnalul STOP. În iulie 2020, cinci incidente s-au produs într-un interval de doar nouă zile, soldate cu trei morți și peste 50 de răniți. (D.C.)

Ultimele Articole