spot_img
vineri, ianuarie 27, 2023
spot_img

Brăileanul arestat pentru furt de la calea ferată rămâne încă o lună în spatele gratiilor

Brăileanul arestat pentru furt de la calea ferată la începutul lunii decembrie va mai sta încă o lună în spatele gratiilor, au decis judecătorii.

La sfârșitul lunii decembrie, instanța a prelungit măsura arestului preventiv pentru inculpatul B.C.I, în vârstă de 24 de ani, trimis în judecată pentru infracțiunea de furt calificat.

Tânărul a sustras și dislocat bobine din instalația de dirijare și siguranță a traficului feroviar de la podul Apollo, iar la începutul lui decembrie, hoțul a fost prins și arestat. Nu a reușit să scape de arest nici în perioada de Crăciun și Revelion. “Menține măsura arestului preventiv luată față de inculpatul B. C. Ionuț trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (mandat arestare preventivă nr. 36/07.12.2022 Judecătoria Brăila). Cu drept de contestație pentru inculpatul aflat în Arestul IPJ (Inspectoratul de Poliție Județean Brăila)”, este soluția pronunțată în camera de consiliu de la Judecătoria Brăila în data de 29 decembrie și citată de site-ul local Obiectiv Vocea Brăilei.

Inculpatul nu a făcut contestație împotriva măsurii primei instanțe, până la acest moment. Oricum, după ce la data de 7 decembrie s-a lua măsura arestării față de cel în cauză, acesta a contestat măsura, însă la Tribunalul Brăila cererea a fost respinsă ca nefondată.

Reținut pentru furt de la calea ferată, pe 6 decembrie

Pe 6 decembrie, polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila au reținut pe bază de ordonanță un tânăr brăilean de 24 de ani bănuit pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat și înșelăciune.

Potrivit polițiștilor, la data de 25 noiembrie, tânărul ar fi sustras o bobină de joantă și a dislocat din poziția inițială o altă bobină, din instalația de dirijare și siguranță a traficului feroviar, din zona podului Apollo din municipiu și a creat astfel un prejudiciu în valoare de 12.500 de lei. Bunul sustras a fost vândut unei firme prin inducerea în eroare a gestionarului, care nu a știut de proveniența acestuia. La un centru de colectare de pe raza municipiului, polițiștii au găsit bobina de joantă furată de la calea ferată, care a fost recuperată, în stare de neîntrebuințare.

La data de 7 decembrie, Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă a tânărului.

Ultimele Articole