Braila: consultare publica pentru viitorul plan de transport public local

7 martie 2018

Primaria Braila a lansat o consultare publica pentru proiectul de hotarare a Consiliului Local referitor la “Aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de calatori prin curse regulate, auto si electric in Municipiul Braila”. Contractul va fi delegat catre Braicar, in calitate de operator intern. Partile interesate pot trimite sugestii pe marginea proiectului pana pe data de 12 martie.

Potrivit proiectului de hotarare, vor ramane operationale 4 trasee pentru tramvaie: Traseul 21 (Depou Radu Negru – Calea Calarasilor – Bd. Independentei – Scoala nr. 20 si retur); Traseul 22 (Depou Radu Negru – Bariera Calarasilor – Bd. Dorobantilor – Scoala nr. 20 si retur); Traseul 24 (Parc Monument – Lacu Sarat – Celhart Donaris si retur) si Traseul 25 (Parc Monument – Lacu Sarat si retur).

Proiectul de hotarare mentioneaza ca in cadrul planului “Modernizare transport electric pe soseaua Baldovinesti”, finantat din fonduri UE prin POR 2014-2020, Axa 4, se are in vedere desfiintarea caii de rulare a tramvaiului pe Traseul 23 (Radu Negru – Soroli Cola) si amenajarea unei benzi dedicate transportului public cu 6 autobuze electrice, achizitionate in cadrul aceluiasi proiect.

Braicar va continua sa asigure transportul cu autobuze pe 12 trasee.

Dupa aprobarea proiectului de hotarare se va trece la semnarea Contractului de delegare catre Braicar a gestiunii serviciului de transport public local de calatori.

Conducerea Serviciului de Transport Public Local de Calatori si Administrare Portuara (STPLCAP) a explicat ca inainte de a putea fi aprobat de Consiliul Local, contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public prin atribuire directa si dare in administrare catre Braicar, ca unic operator, trebuie sa obtina mai intai avizul favorabil din partea Consiliului Concurentei. În acest context, este posibil ca termenul initial anuntat de municipalitate, luna aprilie 2018, sa fie prelungit.