Bozankaya va exporta primele metrouri in 2018

Singurul producator turc de metrouri, Bozankaya, va exporta primele garnituri incepand cu 2018. Acestea vor circula pe Linia Verde a retelei de metrou din Bangkok, capitala Thailandei. Bozankaya produce metrourile prin intermediul unui parteneriat incheiat cu Siemens Mobility. Noua linie de metrou din Bangkok va avea o lungime de 68,25 kilometri cu 59 de statii.

Bozankaya va livra 22 trenuri de metrou, fiecare compus din cate patru vagoane. Noile metrouri vor putea circula cu viteza de 80 km/h si vor avea o capacitate de a transporta pana la 596 de pasageri. Compania turca a anuntat ca in 2019 se va realiza si transferul de tehnologie, odata cu finalizarea livrarii metrourilor.

Cu sediul la Ankara, Bozankaya este o companie cu capital 100% turc, fiind cunoscuta pe piata interna pentru fabricarea tramvaielor si a autobuzelor complet electrice.  

Parteneriatul semnat cu Siemens a propulsat compania turca pe piata de profil, astfel ca, in februarie 2017, Bozankaya a primit din partea Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) un imprumut in valoare de 10,5 milioane euro, pentru achizitionarea unor echipamente noi, automatizate, dar si pentru construirea unei noi unitati de productie in vederea extinderii activitatii de fabricare a materialului rulant.