spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Bozankaya: incidentul de la Timișoara, cauzat de manipularea greșită a tramvaiului

Compania turcă Bozankaya a remis un comunicat de presă în care își prezintă poziția privind incidentul de miercuri petrecut la Timișoara, când la un tramvai nou livrat municipalității a apărut un arc electric.

Producătorul turc Bozankaya vine cu o serie de clarificări după incidentul petrecut miercuri după-amiază (30.03.2022), în incinta depoului Dâmbovița din Timișoara, unde s-a produs un arc electric la cablurile unuia dintre tramvaiele aflate în faza de testare.

Club Feroviar a relatat aici despre incident

Vehiculul se afla încă în testele de rigoare înaintea predării beneficiarului, Primăria Timișoara. Conform constatărilor preliminare, incidentul ar fi fost cauzat de o eroare umană. Însă investigația este încă în desfășurare, iar la finalizarea acesteia, Bozankaya va împărtăși rezultatele cu beneficiarul.

Evaluarea tramvaielor era efectuată de o echipă Bozankaya, condusă de managerul de testare al companiei. Testarea in situ a vehiculelor înainte de a fi puse în circulație face parte din protocolul de testare obligatoriu, iar astfel de incidente pot apărea în această etapă, scopul acestor teste fiind de a detecta orice fel de defecțiune. Primele constatări indică faptul că incidentul ar fi fost provocat de o manipulare greșită a produsului.

Reprezentanții Bozankaya colaborează în prezent cu autoritățile române competente pentru a descoperi cauza exactă a incidentului care s-a petrecut când tramvaiul se afla încă în seria de teste obligatorii înainte de punerea în circulație. 

De altfel, înainte de acest tramvai, producătorul turc a mai livrat la Timișoara alte 4 vehicule ale căror teste s-au finalizat și care funcționează în parametrii optimi, dintr-o serie de 21 de vehicule contractate de Municipalitate.      

„Incidentul a avut loc în interiorul depoului, într-un mediu controlat, unde era prezentă doar echipa tehnică care este în siguranță. Pentru noi, cei de la Bozankaya, siguranța este cea mai mare prioritate, la care nu s-au făcut compromisuri în niciunul dintre orașele în care ne-am livrat produsele, fie ele din Europa sau Asia. Toate componentele de importanță critică utilizate la fabricarea vehiculelor noastre sunt de înaltă calitate, furnizate de producători europeni reputabili certificați. Îi asigurăm pe cetățenii Timișoarei că vom investiga condițiile în care s-a petrecut acest eveniment, iar la finalizarea verificărilor, vom înainta un raport tehnic detaliat”, au transmis reprezentanții Bozankaya.

Ultimele Articole