spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Botosani va accesa fonduri europene pentru achizitia de tramvaie

În 2018 Primaria Botosani intentioneaza sa semneze contractele de finantare pentru mai multe proiecte realizate din fonduri europene. Printre acestea se numara si proiectul privitor la transportul public din Botosani, care se ridica la valoarea de 32 de milioane de euro si va fi accesat prin Axa 4 din Planul Operational Regional (POR).

Se va realiza reabilitarea in totalitate a caii de rulare a tramvaiului. … Liniile vor ramane pe aceleasi trasee”, dar vor deveni silentioase. “Tramvaiele in sine vor indeplini toate standardele actuale. Pe langa tramvaie, se va reface calea de rulare, este prevazuta refacerea depoului, tramvaiele modern echipate”. Statiile de tramvai vor fi modernizate cu panouri de informare a calatorilor privind numarul de tramvaie in circulatie si “durata de asteptare pana la sosirea urmatorului tramvai”, a declarat primarul Catalin Flutur.

În cadrul proiectului vor fi achizitionate si in jur de sase tramvaie electrice noi, silentioase. Pentru restul materialului rulant se vor accesa fonduri prin alte axe, pentru reintregirea parcului Eltrans cu tramvaie in totalitate noi.

Sumele necesare pentru cofinantarea proiectelor au fost incluse in proiectul de buget pe anul acesta. „Ideea este ca obligatoriu ne-am prins bani in buget, pentru continuarea acestor proiecte, pe partea de dezvoltare pentru ca banii aceia vor veni mai mult ca sigur. Acum depinde de guvernanti cand semneaza finantarea, iar noi suntem in grafic, chiar mult peste celelalte orase din regiunea noastra”, a declarat primarul. Au fost transmise la Autoritatea de Management atat fisele de proiect, cat si toate avizele necesare demararii proiectului.

Foto: BotosaniNews

Ultimele Articole