Bordeaux comanda alte tramvaie Citadis

Alstom va furniza cinci tramvaie Citadis suplimentare metropolei Bordeaux in cadrul unui contract in valoare de 14 milioane de euro, in plus fata de cele 25 de tramvaie care se construiesc in prezent in fabrica Alstom din La Rochelle.
Aceste tramvaie noi, cu o lungime de 44 de metri, sunt identice cu cele comandate anterior si au scopul de a consolida oferta de transport pe mai multe linii a orasului Bordeaux incepand cu 2019.
Vehiculele pot transporta intre 218 si 300 de pasageri fiecare, echivalentul a peste trei autobuze. Tramvaiele Citadis produse de Alstom ofera o calitate imbunatatita a calatoriei avand podeaua complet coborata, aer-conditionat, un sistem de monitorizare video si un sistem de informare audio-video. Fiind reciclabile in proportie de 98%, tramvaiele Citadis contribuie la protejarea mediului.
Toate tramvaiele Citadis din Bordeaux (de 33 m si de 44 m) sunt dotate cu un sistem inovator de alimentare cu energie la nivelul solului. Metropola Bordeaux a fost primul client care a avut incredere in solutiile noi de alimentare cu energie furnizate de echipa Alstom, care reprezinta o alternativa la sistemul de alimentare cu energie traditional prin catenara. Cu 130 de tramvaie Citadis, Bordeaux va detine unul dintre cele mai mari parcuri de tramvaie din Franta, comandate in patru etape incepand cu anul 2000.
De la intrarea in serviciu comercial in 2003, sistemul de transport cu tramvaiul din Bordeaux transporta aproape 280.000 de pasageri pe zi pe cele trei linii ale sale. Prin adoptarea Fazei a III-a in 2009, reteaua va avea patru linii (linia D va fi inaugurata in 2019), cu o lungime totala de 79 km.