spot_img
marți, mai 17, 2022
spot_img

S-au descoperit 36 de bombe în Gara Brașov. Pirotehniștii au intervenit de urgență

O intervenție urgentă a avut loc joi după-amiază, după ce au fost descoperite nu mai puțin de 36 de bombe în Gara Brașov, lângă liniile de cale ferată.

A fost dată alerta în Gara Brașov după ce mai multe elemente de muniție, inclusiv o bombă de aviaţie de circa 50 de kilograme, au fost descoperite lângă o linie de cale ferată. Pirotehniștii au intervenit imediat și au asigurat zona.

”Echipa pirotehnică a găsit la fața locului 36 de elemente de muniție în total, din care: 33 proiectile explozive calibru 75 mm și 3 bucăți elemente componente bombă aviație de 50 kg. Acestea au fost ridicate în siguranță. Am fost anunțați de prezența acestor elemente de muniție de echipa de muncitori ce desfășura lucrări în zona liniei 6. În acea zonă nu se aflau trenuri, fiind o zonă unde se execută lucrări”, a precizat Luiza Dănilă, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

Cel mai probabil, aceste bombe descoperite în gară provin dintr-unul dintre războaiele mondiale.

Bombe în Gara Brașov. Circulația feroviară nu a fost afectată

Traficul feroviar nu a fost afectat, iar circulația pasagerilor s-a desfășurat în regim normal. Muniția ridicată de specialiști urmează să fie asanată în siguranță în perioada următoare.

Muncitorii care au găsit bomba spun că nu s-au speriat, deoarece aveau cunoştinţe din armată despre proiectile. „Am săpat aici şi aşa am găsit bomba. Nu m-am speriat, că văzusem în armată cum arată şi mi-am dat seama că nu va exploda”, a spus unul dintre muncitori, citat de site-ul local Bună Ziua Brașov.

Ultimele Articole