spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Bombardier vinde ramura de material rulant din Marea Britanie

Motherson Rolling Stock Systems GB Limited (MRSS), prin grupul PKC Group, a semnat un acord final  cu divizia de material rulant a companiei Bombardier Transportation din Marea Britanie pentru preluarea activelor companiei Bombardier, respectiv activitatea de productie si instalare a componentelor si sistemelor electrice cu aplicatie in industria feroviar, printre altele productia cablurilor, panourilor si ansamblurilor electromecanice din Derby, Marea Britanie.

Tranzactia urmeaza sa fie definitivata si va fi finalizata in perioada aprilie-iunie 2019.

MRSS este o subsidiara a Motherson Sumi Systems (MSSL) specializata in productia de componente auto si de transport. MRSS va incheia un acord de leasing cu Bombardier pentru preluarea fabricii din Derby si va continua activitatea acesteia cu angajatii actuali. Prin aceasta tranzactie, MSSL isi va extinde oferta de sisteme electrice si cablaje pentru a acoperi proiectele de material rulant din Marea Britanie. Tranzactia include transferul activelor, al angajatilor si al stocurilor, fara datorii si fara numerar, si este estimata la aproximativ 10,87 de milioane de lire sterline (12,65 de milioane de euro). Veniturile din activitati au fost de 36 de milioane de lire sterline (41,88 de milioane de euro) in anul calendaristic incheiat la 31 decembrie 2018.

„Aceasta tranzactie importanta este dovada progresului pe care continuam sa-l facem in cadrul strategiei de transformare a companiei Bombardier Transportation. Relatia noastra de durata cu Motherson si expertiza lor extinsa in distributia de componente electrice fac din aceasta companie partenerul ideal pentru noi. Impreuna, vom continua sa oferim servicii de calitate clientilor nostri din Marea Britanie”, a declarat Bart Vantorre, Presedintele diviziei de echipamente pentru material rulant din cadrul Bombardier Transportation. MSSL, prin grupul PKC (achizitionat in martie 2017), produce cablaje pentru material rulant, in special in Europa si America de Nord. Grupul PKC s-a alaturat activitatii de material rulant prin preluarea companiei Kabel – Technik – Polska Sp. z o.o. in 2015 si a realizat un acord de parteneriat global cu Bombardier Transportation in 2016. Prin incheierea acestui acord final intre MRSS si BTROS, relatia dintre cele doua companii se va extinde in Marea Britanie.

„Doresc sa felicit echipa pentru extinderea parteneriatului dintre PKC si Bombardier in urma acestui acord si pentru faptul ca reusesc sa castige increderea partenerilor si clientilor nostri din domeniul materialului rulant”, a declarat V. C. Sehgal, Presedintele MSSL.

 

Ultimele Articole