spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Bombardier prezintă noul metrou Innovia 300 pentru Kuala Lumpur

03-bombardierBombardier Transportation si Hartasuma, compania partenera in consortiu, au prezentat primul metrou Bombardier Innovia 300 fabricat pentru Kuala Lumpur, Malaysia. Cele doua companii au prezentat de asemenea directorilor din cadrul companiei de transport public Prasarana Malaysia Berhad si al operatorului feroviar Rapid Rail unitatile de asamblare a materialului rulant având sediul la Westport.
Noile metrouri vor consolida imaginea companiei de transport Prasarana Malaysia Berhad si a operatorului Rapid Rail, care asigura serviciile Rapid KL LRT.
“Speram ca introducerea noilor rame va incuraja mai multi oameni sa utilizeze transportul public si sa sustina aspiratiile guvernului de a creste cota de piata a transportului public”, a declarat Tan Sri Ismail Adam, presedintele Consiliului de Administratie al companiei Prasarana Malaysia Berhad.
“Ne face placere sa sarbatorim relatiile noastre de afaceri neintrerupte cu Prasarana, Rapid Rail si Hartasuma. La aceste unitati de productie bine dotate din Westport, consortiul Bombardier Hartasuma va finaliza noua flota de metrouri Innovia 300 la standardele inalte cerute de clientul nostru, de operator si de locuitorii orasului Kuala Lumpur,” a spus la rândul sau Pierre Attendu, presedinte al Diviziei Sisteme & Asia/Australia in cadrul Bombardier Transportation.
Compania de transport Prasarana Malaysia Berhad a comandat 14 metrouri de noua generatie Innovia 300 pentru a asigura serviciile operate de Rapid Rail pe linia Kelana Jaya. Noile rame vor creste capacitatea si vor imbunatati transportul public in orasul Kuala Lumpur. Metrourile sunt proiectate, construite si testate la Centrul de Competenta pentru Sisteme de Transport de Masa al Bombardier din Kingston, Canada. Ramele vor fi finalizate de o echipa locala la unitatile de productie din Westport, Malaysia. In cadrul acestora vor fi executate lucrarile de instalare completa a interioarelor, inclusiv a sistemelor de siguranta si comunicatii. Prima rama cu patru vagoane se afla in prezent in faza de finalizare la unitatea de productie din Westport, livrarile fiind programate sa inceapa la jumatatea lui 2016.
Ultima generatie a metrourilor Innovia 300 este proiectata pentru a oferi eficienta energetica, costuri de operare mai scazute si confort pentru pasageri.

Ultimele Articole