Bombardier modernizeaza operatiunile intr-una din garile importante ale Germaniei

Bombardier Transportation, alaturi de InoSig, un joint venture infiintat pentru piata germana, a demarat operatiunile in gara Wuppertal, unul dintre cele mai importante noduri pentru transport feroviar de lung parcurs. Lucrarile de modernizare au implicat inlocuirea unui sistem interlocking, vechi de peste 40 de ani, cu sistemul interlocking computerizat EBI Lock 950, dezvoltat de catre Bombardier. Aceasta solutie optimizeaza circulatia trenurilor deoarece permite controlul operatiunilor bi-directionale.

Fiind compusa dintr-un sistem computerizat de centralizare a datelor, un sistem de transmisie si de control al aparatelor de cale, solutia EBI Lock 950 ofera interfata intre baza de control central al traficului si echipamentele de la nivelul sinei de cale ferata, fapt ce asigura rularea trenurilor eficient si in siguranta. In acest context, au fost reinnoite si infrastructura in gara, catenara, sistemele de telecomunicatii si cele de alimentare cu energie electrica.

Situata la est de Düsseldorf, capitala landului Renania de Nord – Westfalia, gara Wuppertal este un nod important pentru trenurile de mare viteza ICE care circula pe rutele Berlin – Köln si Hamburg – Munchen, precum si pentru serviciile de transport feroviar regional si cele S-Bahn oferite celor 350,000 de locuitori ai orasului Düsseldorf.

Datorita implementarii noului sistem, peste 500 de trenuri tranziteaza zilnic gara Wuppertal.