spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Bombardier livreaza 40 de locomotive TRAXX in Italia

Contractul semnat intre producatorul de material rulant Bombardier si operatorul italian de transport feroviar de marfa, Mercitalia Rail, prevede furnizarea a 40 de locomotive TRAXX DC3. Valoarea totala a contractului se ridica la 210 milioane euro. Acesta include si efectuarea serviciului de mentananta pe durata a 16 ani, de catre Divizia Servicii a Bombardier Italia, dar si optiunea de a efectua o comanda suplimentara de 20 de locomotive. Dupa exercitarea acestei comenzi suplimentare, perioada de mentenanta a intregului parc de locomotive s-ar putea prelungi cu inca opt ani.

Primele locomotive din lotul de 40 vor fi livrate incepand cu ultimul trimestru al anului 2018.

Operatorul italian Mercitalia Rail devine astfel primul client care beneficiaza de tractiunea imbunatatita a locomotivei TRAXX DC3, de controlul aderentei si eficienta energetica.

„Suntem incantati de faptul ca Mercitalia Rail a ales sa isi modernizeze parcul de material rulant cu locomotivele TRAXX DC3, acestea dispunand de o serie de caracteristici inovatoare”, a declarat Luigi Corradi, director executiv al Bombardier Italia.

Versiunea in curent direct a locomotivei TRAXX 3 apartine uneia dintre cele mai moderne platforme de locomotive cu patru osii din Europa. Astfel, locomotivele TRAXX produse de catre Bombardier cuprind gama TRAXX AC3 (curent alternativ), TRAXX MS3 (locomotive multi-sistem) si, desigur, gama TRAXX DC3.

Ultimele Articole